Nieuws

  Toyota opnieuw de grootste

  Toyota opnieuw de grootste
  27-01-2016 12:28
  Toyota verkocht in 2015 10,1 miljoen auto's. Daarmee is de fabrikant voor de vierde maal op rij de grootste autofabrikant ter wereld en de enige die de drempel van 10 miljoen verkochte eenheden wist te overschrijden. Hoewel de Japanners 0,8 procent minder auto’s verkochten dan in 2014, wist het merk Volkswagen voor te blijven; dat meldde eerder deze maand 9,9 miljoen auto’s (inclusief de verkopen van MAN en Scania trucks) te hebben verkocht, een daling van 2 procent ten opzichte van 2014.

  Afzetdaling op thuismarkt
  Tot ver in het afgelopen jaar leek Volkswagen Toyota af te troeven in de strijd om de eerste plaats op de internationale saleslijst, maar het lijkt erop dat het dieselschandaal de Duitsers uiteindelijk toch heeft genekt. VW moest vanwege dieselgate in een aantal markten de verkoop van een aantal modellen opschorten. Toyota had weliswaar te kampen met tegenvallende afzetcijfers op zijn thuismarkt, maar kon dat goedmaken door het in Noord-Amerika beter te doen dan het jaar daarvoor.

  Voor dit jaar heeft Toyota zich ten doel gesteld opnieuw meer dan 10 miljoen auto’s te verkopen; Volkswagen heeft laten weten zich terug te trekken uit de strijd om de top van de verkooplijsten. Het mikt nu onder leiding van de nieuwe topman Matthias Müller op hogere winstgevendheid.